Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kvóty na fšecko

Kvóty na ženy v správních radách a nyní kvóty na Romy v řídících pozicích ve státní správě. Takové a další podobné nesmysly chrlí naše povedená vláda. A co na to Bureš? Že mlčí? Bodejť jemu jde o řepku a zbytek je mu šumák.

Tudy ne soudruhu!koláž

Nově opět formované Ministerstvo pro lidská práva a jiné zbytečné věci vedené Jiřím Dienstbierem se sotva stačilo začlenit do vládního procesu a už povážlivě vystrkuje růžky a recykluje dlouho oprašovanou politicko-korektní agendu. Toto "ministerstvo" na stránkách vlády nemá zatím ani svou vlastní stránku, zřejmě z důvodu ne příliš vábného obsahu.

Podle návrhu podaného tímto "ministrem" by u nás měla být plošně a oficiálně zavedena pozitivní diskriminace Romů, nebo Cigánů (každý vybere podle toho jak se jim říká tam, kde zrovna bydlí, aniž by přejmenování mohlo na meritu věci cokoliv změnit). Rozsah tohoto začlenění jde od pracovních příležitostí přes školství až po státní exekutivu, kdy by se mělo a to se podržte: „sledovat zastoupení Romů v zákonodárných, exekutivních a poradních pozicích a průběžně podporovat vhodnými prostředky vyšší zastoupení Romů a Romek na všech exekutivních pozicích v rámci veřejné správy“.

Takže ono u státní správy nebude záležet na schopnostech toho, či onoho člověka, ale na tom, jakou má barvu kůže a jakého je etnika? Takže se stáváme svědky bezostyšného lhaní, neboť ministerstvo, které by dle názvu mělo být k problému nejvíce kompetentní samo porušuje listinu základních práv a svobod, když programově upřednostňuje obsazení exekutivních pozic na základě etnické příslušnosti.

Zajímalo by mne, kde bude stát tyto kvalifikované Romy a Romky hledat...
Z mé zkušenosti vím, že některé stavební firmy odmítají Romy a Romky zaměstnávat nikoliv kvůli barvě pleti, nebo etnické příslušnosti, ale proto, že výskyt etnika na stavbě se nápadně shodovala s mizením snadno zpeněžitelných kusů nářadí ze stavby, což mělo negativní dopad na stavbu samotnou, kvalifikaci a kompetenci k provádění odborných prací ani nezmiňuji.

Trochu mi to připomíná schizofrenní situaci, kdy česká firma vyráběla hru z prostředí středověku, resp. husitských válek a Američani si stěžují, že hra není gendrově vyvážená, protože tam nejsou černoši.

To asi měl bratr Žižka hned vyhlásit nějakou kvótu na středověké mouřeníny, aby je z dálného východu nebo z Afriky v onu historickou dobu houfně dovezl, aby dnes mohly vznikat genderově a rasově vyvážené herní tituly. Ťululumpárna na entou.

Koneckonců stáváme se poměrně často svědky lhaní si do vlastních kapes, když nás např. (opět) ČSSD přesvědčuje že nás na poli EU ochrání jako spotřebitele, přičemž všichni dobře víme kam ochrana spotřebitele vede: zákaz nazývat pomazánkové máslo pomazánkovým máslem, marmeládu marmeládou, a další nesmyslné kvóty, nařízení a předpisy týkající se např. zdravé výživy, které stát bude za naše peníze tlačit kam ho zrovna napadne... takže se ochrana spotřebitele změní na útlak spotřebitele.

Zde se ministerstvo pro ochranu lidských práv mění na Ministerstvo pro útlak lidských práv a svobod. Tak  bychom tomu měli říkat... A jak daleko je odtud k diktatuře?

Uteklo pár dnů, kdy tento článek ležel nepublikovaný z důvodu nedostatku času a co se neděje. Náš ministr potlačování lidských práv je prudce agilní a chce změnit ústavu - navrhuje do Listiny práv vložit větu: „Zákon může stanovit opatření na podporu vyrovnaného přístupu žen a mužů ke kandidatuře ve volbách.", aby tak prosadil kvóty na ženy alespoň do volebních kandidátek. 

No řekněte, není to cvok? Někteří jeho parlamentní kolegové si to už začínají myslet. Cvoky bychom ale neměli podceňovat, může jít také o poměrně promyšlený útok na listinu lidských práv a svobod, která obsahuje následující článek/odstavec: Článek 3 (1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení.

Když tentokrát udělíme výjimku z této listiny pro ženy na kandidátkách, co to bude příště? Pro koho dalšího nebude listina platit?

Pokud ministr pro lidská práva nerespektuje tento článek listiny základních práv a svobod, nemá na svém místě co dělat a měli bychom ho hnát vidlemi a svinským krokem. Mimochodem - to místo a to ministerstvo též vůbec nemají opodstatnění pro svou existenci. Každou podobnou pitomost bychom měli i s ministrem a virtuálním ministerstvem zrušit.

Nevěděl bych kde se to v tom člověku bere, taková neúcta k listině lidských práv a svobod, nebýt níže připojené fotografie.

Pak už mi to je hned o jednu duhu jasnější. 

Další moje většinou zcela politicky nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Autor: Dalibor Musil | pondělí 30.6.2014 12:35 | karma článku: 27,11 | přečteno: 892x
  • Další články autora

Dalibor Musil

Kremloboti a Ruský autoterorismus reloaded

V četných internetových diskusích potkávám zanícené kremloboty praktikující vtip "ale vy zase mlátíte černochy", kteří na kritiku Ruska reagují výčtem špíny na Američany. Je ale třeba připomínat hlavně ruské máslo na hlavě.

10.2.2016 v 12:03 | Karma: 19,90 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Dalibor Musil

Není uprchlík, jako uprchlík, pane Gaucku

V článku o neúspěších Anděly Merkel na místním babiDnes se psalo o výroku německého prezidenta Gaucka směrem zemím východnímu bloku, jehož jsme součástí. Rád bych panu prezidentovi vzkázal něco, co si za rámeček nedá.

21.1.2016 v 12:15 | Karma: 42,43 | Přečteno: 2465x | Diskuse| Politika

Dalibor Musil

Zamrzlí vědátoři hledají, proč se neotepluje...

Občas se stane, že se něco nepovede. Když se to ale povede opakovaně, bude asi něco špatně. A když se studium Globálního oteplování nepovede kvůli přemíře ledu na polárníích čepičkách, vypovídá to o oteplovacím konceptu samotném.

7.12.2015 v 12:16 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1505x | Diskuse| Věda

Dalibor Musil

Adopce dětí homosexuály?

Chystá se na nás změnový zákon hrubě zasahující do rodinného práva a především do práv dětí. Paní poslankyně Pavlína Nytrová se rozhodla to tak nenechat a zabránit přijetí drzého zákona. Podpořme jí.

14.9.2015 v 12:03 | Karma: 37,30 | Přečteno: 2985x | Diskuse| Politika

Dalibor Musil

Biopaliva v parlamentu - šaškárna na entou

Dnes brzo ráno jsem se náhodou podíval na přenos z Parlamentu ČR, kde se probírala dotace 100% bionafty z řepky olejky a nevycházel jsem z údivu.

10.4.2015 v 12:33 | Karma: 35,73 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném