Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kremloboti a Ruský autoterorismus reloaded

V četných internetových diskusích potkávám zanícené kremloboty praktikující vtip "ale vy zase mlátíte černochy", kteří na kritiku Ruska reagují výčtem špíny na Američany. Je ale třeba připomínat hlavně ruské máslo na hlavě.

Nechci se v tomto Američanů nikterak zastávat, on a i tato bohulibá země má své mínusy a přešlapy. Třebas současného prezidenta, kterého si opravdu nezaslouží - to je opravdu velké mínus. A seznam by mohl být velmi dlouhý, rozhodně však nad rámec tohoto článku.

Dnes bych chtěl upozornit rusofily, že s jejich oblíbenou zemí není vždy a vše v pořádku.

Když jen lehce zabrousím do historie, dalo by se říci, že II. světová válka skončila až rozpadem Sovětského Svazu a osvobozením porobených zemí, včetně tehdejšího Československa. Proč si to myslím? Bez ohledu na skutečné osvobozovací nadšení některých prostých vojáků, kterou jim neupírám, nevidím tahy Rudé armády Evropou v roce 1945 jako tahy osvobození, ale jako zabrání dalšího území dle původní dohody Molotov-Ribbentrop (https://cs.wikipedia.org/wiki/Pakt_Ribbentrop-Molotov). Někteří prostí vojáci si navíc v "osvobozených" zemích počínali jako v zemích porobených, takže někteří osvobození Češi mohli na vlastní oči a i jiné smysly zažít, co jsou zač. A nebylo to vždy pozitivní. Jsou to koneckonců právě tyto dvě levicové diktatury - fašistické Německo a komunistický Sovětský Svaz, kdo začal válku útokem na Polsko.

Nakonec Ribbentrop nepřinesl nic objevného ani nového, ale zachoval se dle předchozích úmluv, např. Rapallské smlouvy (https://cs.wikipedia.org/wiki/Rapallská_smlouva_(1922)), takže se to dalo čekat.

V tomto ohledu dodnes nechápu, proč je dodnes fašistické Německo hodnocené jako krajní pravice, jelikož jde o projevy národního socialismu a je to tedy ideologie levicová - a vpravo je tak maximálně v porovnání s komunismem.

Také je vhodné připomenout seznam válek vyvolaných Ruskem v postsovětské éře, např. zde: (https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_válek_se_zepojením_Ruska)

Chtěl jsem napsat ale něco o ruském autoterorismu, jako politickém prostředku pro získání moci. 

Po pádu Sovětského Svazu se země propadla do oligarchizmu a prezidentem byl ožrala Boris Jelcin (mimochodem nepřipomíná Vám to něco?). Na ruskou národní hrdost to mělo devastující účinek. A proto každý Rus, ať velebil Cara, Lenina, Stalina, nebo Gorbačeva logicky hledal další silnou osobnost, do které by mohl promítnout svou (bez)naději. A hledal až našel.

Je mi velice líto, že všem rusofilům musím vrazit dýku do srdce a zklamat tak všechny důvěřivce, kteří patřili mezi ty, kteří tehdy našli, protože i já bych byl rád, kdyby to bylo jinak.

Ukázkové převzetí moci včetně načasování ukázal Vladimír Putin, dřívější agent KGB a tehdejší náčelník/ředitel FSB. Tento technolog moci obratně využil období, kdy téměř každý Rus denně prožíval přímé ohrožení, strach a nejistotu. Tímto ohrožením byly četné bombové útoky, údajně provedené čečenskými teroristy. Nikdo nevěděl, kdy a kde bude další útok. 

Problém s tím je ten, že to nebyla shoda náhod, jak jsem již dříve psal: (http://dalibormusil.blog.idnes.cz/c/131188/Rusky-autoterorismus.html). S největší pravděpodobností totiž FSB útoky naplánovala a povětšinou i sama provedla. K bombovým útokům na civilní cíle se stovkami obětí bylo použito takové množství ruské vojenské a běžně nedostupné trhaviny (hexogenu), na takových místech staveb a v takovém množství, že byl amatérský útok v zásadě vyloučen. Média zprvu informovala o hexogenu, ale v následujících týdnech se dále mluvilo už jen o "výbušninách". Pyrotechnik, který do médií promluvil o hexogenu byl umlčen, propuštěn a v následujícím roce "zemřel" při "nehodě". Připadá vám to povědomé?

Uvědomil jsem si, že Putin s touto taktikou moci v podstatě nikdy nepřestal a stále postupuje podle stejného vzoru. Podle pravidla "Ničevó nas mnóga" přistupuje i nadále ke všem lidem svého státu. Uvědomil jsem si to při prozkoumání okolností sestřelu letu MH-17. Ihned po sestřelu se vyrojilo tolik zamlžovacích verzí jak se to stalo, všechny byly propagandou kremlobotů a všechny byly lživé. Např.:

- Ukrajinská stíhačka SU-25 sestřelila dopravní letadlo MH-17 kulometem (RT vyrobila ilustrační video  a "satelitní" fotku)
- Ukrajinská stíhačka SU-25 sestřelila dopravní letadlo MH-17 raketou (RT vyrobila ilustrační video)
- Ukrajinská stíhačka SU-25 sestřelila dopravní letadlo MH-17 a byla publikována falešná komunikace španělského dispečera s kontrolní věží

Poté co byly zveřejněny parametry SU-25 (stoupavost s výzbrojí max. do 5000m) a výšku letu MH-17:

- Ukrajinský BUK sestřelil MH-17, protože chtěli sestřelit Putina (! a na tuto verzi obzvlášť pozor !)
- Ukrajinský BUK sestřelil MH-17 a byla údajně reportována podezřelá aktivita na ukrajinské straně několik dní předtím.

A mnoho dalších verzí, kterými byla "nakrmena" ruská společnost. Všechny verze byly více nebo méně nedokonalé. Všechno byla improvizace. Dokonalá a připravená varianta se totiž nenaplnila. Mimochodem, zamyslel se někdo proč by Ukrajinci stříleli na letadlo přilétající ze západního směru? Psal jsem o tom zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/c/419063/O-sestrelu.html a zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/c/418061/Sestrel.html

A realita? Moje verze je, že na mol opilá ruská posádka BUKu na dovolené u Azovského moře nesplnila zadaný úkol a sestřelila jiné dopravní letadlo, které mělo být jen dalším "ukrajinským" "vojenským" letadlem sestřeleným ten týden. Říkám: jiné dopravní, protože si myslím, že tak zněl rozkaz. Let Aeroflotu AFL-2074 minul let MH-17 v místě sestřelu jen velmi nepatrně. Rozkaz zněl dle mého jasně: "sestřelte let AFL-2074", čímž pobouříme ruskou veřejnost a celý svět natolik, že nás to ospravedlní útok a zabrání části Ukrajiny tak, abychom mohli po zemi ke Krymu. Ale ono Ups, ???! Je to jiné letadlo. A zde pozor, na výše zmíněnou verzi z prvních dnů poté o tom, že by prý Ukrajinci měli chtít sestřelit Putina - a on měl "jen o vlas" uniknout.

Belingcat potvrdil z veřejných zdrojů, že ústupová cesta BUKu s chybějícími raketami vedla z "dovolené" zpět do Ruska. Lidé z letu AFL-2074 se protentokrát bezpečně vrátili domů. Vojáci operující BUK byli zatčeni a "zmizeli"navždy. Jejich matky je jistě postrádají. Plán protentokrát nevyšel podle očekávání.Podpora prezidenta Putina se musí udržovatvysoká. Rusko si tedy muselo najít najít jiného nepřítele proti kterému by se mohlo sjednotit. Třeba v Sýrii... nepřijde mi jako náhoda, že lidé z Petrohradu z letu Metrojet 7K-9268 už takové "štěstí" se záměnou letadel při návratu z dovolené v Egyptě neměli.

Další moje většinou zcela politicky nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Autor: Dalibor Musil | středa 10.2.2016 12:03 | karma článku: 19,90 | přečteno: 635x
  • Další články autora

Dalibor Musil

Není uprchlík, jako uprchlík, pane Gaucku

V článku o neúspěších Anděly Merkel na místním babiDnes se psalo o výroku německého prezidenta Gaucka směrem zemím východnímu bloku, jehož jsme součástí. Rád bych panu prezidentovi vzkázal něco, co si za rámeček nedá.

21.1.2016 v 12:15 | Karma: 42,43 | Přečteno: 2465x | Diskuse| Politika

Dalibor Musil

Zamrzlí vědátoři hledají, proč se neotepluje...

Občas se stane, že se něco nepovede. Když se to ale povede opakovaně, bude asi něco špatně. A když se studium Globálního oteplování nepovede kvůli přemíře ledu na polárníích čepičkách, vypovídá to o oteplovacím konceptu samotném.

7.12.2015 v 12:16 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1505x | Diskuse| Věda

Dalibor Musil

Adopce dětí homosexuály?

Chystá se na nás změnový zákon hrubě zasahující do rodinného práva a především do práv dětí. Paní poslankyně Pavlína Nytrová se rozhodla to tak nenechat a zabránit přijetí drzého zákona. Podpořme jí.

14.9.2015 v 12:03 | Karma: 37,30 | Přečteno: 2985x | Diskuse| Politika

Dalibor Musil

Biopaliva v parlamentu - šaškárna na entou

Dnes brzo ráno jsem se náhodou podíval na přenos z Parlamentu ČR, kde se probírala dotace 100% bionafty z řepky olejky a nevycházel jsem z údivu.

10.4.2015 v 12:33 | Karma: 35,73 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Politika

Dalibor Musil

Metastázování ministra financí

Tak agent Bureš nám dále metástázuje. Na MF provádí totéž co na ostatních kritizoval. Multimiliónová státní zakázka online pokladen na buzeraci živnostníků bude přidělena bez soutěže.

26.3.2015 v 12:32 | Karma: 28,17 | Přečteno: 889x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném