Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

šelma6005

24. 10. 2012 11:53
Komunizmus popírá duchovní dimenzi...

"Komunismus už v základu popírá duchovní dimenzi, což má své přímé morální důsledky a tudíž vždy povede k amorálním abnormalitám." ;-D

když se podívám na tenhle stupidní režim založený na slepém konzumu, nevidím žádnou duchovní dimenzi. A navíc všude samé podvody a tunely - je to režim soustavně se válející v krizách. to ten totáč vydržel aspoň 40 let, tenhle hnůj má pouze 23 let a už není udržitelný - všechny státy se navzdory škrtům zadlužují. ČR má navíc jako specialitu bující klientelizmus a korupci.

2 0
možnosti

oslik

24. 10. 2012 12:15
Re: Komunizmus popírá duchovní dimenzi...

Bolševický režim se u nás začal sypat už koncem 60. let, jeho životnost však byla uměle prodloužena v roce 1968 tanky Varšavské smlouvy a následnou sovětskou okupací... :-/

3 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_milován_adminy

24. 10. 2012 1:06
kdyby se úplně vyhladili lidi

neměl by lidi kdo otravovat a bylo by po problémech s -ismy;-D

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_milován_adminy

24. 10. 2012 1:08
Re: kdyby se úplně vyhladili lidi

članek karma...jsem zapomněl dodat;-)

2 0
možnosti

kaktusak

24. 10. 2012 0:17
Myšlenka komunismu je dobrá i reálná.

3) Člověk opravdu je "pouhá" chytrá hmota. Nadpřirozené bytosti sice existují, ale pouze v myslích některých lidí.

Ovšem věřící před rokem 89 nebyli pronásledováni, víra se stala osobní věcí jaždého jednotlivce a tak to má být. Na druhou stranu po staletí bývali pronásledováni ateisté.

2) Každý člověk má chyby, to nic nedokazuje o jeho vědecké práci. O násilném převzetí moci byla řeč v polovině 19. století, v době absolutismu, kdy to jinak nešlo. Ale např. KSČ už převzala moc nenásilně, ústavní cestou.

1) Ano, v dialektickém materialismu se opravdu mluví o konfliktu (jednota protikladů, negace nagace, vývoj po spirále...), takhle příroda funguje. Ale přenášení těchto jevů do fungování společnosti jakožto žádoucích, normálních, přirozených, je záležitostí pravice. Stejně jako sociální darwinismus hlásá pravice.

0 0
možnosti

dmusil

24. 10. 2012 20:00
Re: Myšlenka komunismu je dobrá i reálná.

3) jste-li pouhá chytrá hmota, tak se asi nebudete zlobit, když vás použiji na chytrý pokus,... s následnou destrukcí subjektu. Jste přeci jen hmota a jestli zemřete teď nebo později je z hlediska kontinuity vesmíru jedno, ne? // Mýlíte se. Mnoho věřících bylo za pouhou svoji příslušnost k určitým myšlekám či víře vězněno nebo zabito a to včetně zaprděného Československa.

2) o hlášení se k myšlenkácm o násilném převzetí moci jsem slyšel poměrně nedávno hovořit jednoho z poslanců KSČM, takže si přibrzděte.

2 0
možnosti

šelma6005

23. 10. 2012 20:01
Stačí vyjít ze zkušeností z posledních 20 let

Abych zkonstatoval, že komunizmus byl lepší než tenhle životaneschopný sajrajt! Veřejné rozpočty jsou v hajzlu, vám je to zřejmě ukradeno. Taky to, že privatizace v 90. letech byla největším zločinem století! Na faktech nezáleží, hlavně že máte svý pocit pravdy!

Ale, ať žijou ti vaše pravičácké kecy! Po nějaké praxi jsem totiž zjistil, že pravicovým demagogům je nesmyslné předkládat jakékoliv faktické a logické argumenty!

4 0
možnosti

-Dee-

23. 10. 2012 22:31
Re: Stačí vyjít ze zkušeností z posledních 20 let

Kam to dotáhl ten "životaschopný" komunismus po 40 letech jsme měli všichni, co to pamatujeme, možnost vidět na vlastní kukadla. Že jsou veřejné rozpočty rozkradeny je totiž spíše pozůstatek morálky, která nám z komunismu zůstala. Tehdy taky kradli všichni a kdo ne, okrádal tím svou rodinu. Fronty na maso, na banány a na dámské vložky a toaletní papír a byli jsme rádi, když jsme si s odpuštěním měli čím utřít p.del. Několikadenní ležení pořadníku na auto a na nábytek. Na pořadník, tedy na číslo, díky kterému si ho budu moct koupit, nikoliv na to auto. Pokud ho tedy už konečně někdo vyrobí. Tomu říkám "životaschopnost" podle Vašeho gusta. Produktivita flákajícího se pomocníka pomocného dělníka. Zdrhněte do KLDR, dokud je čas. Jejich režim se již povážlivě nachyluje ke svému konci. My si tu bez vás poradíme, nebojte se :c) Hlavně spěchejte, abyste vůbec tomu našemu příšernému imperialismu unikl :c) To víte, Zachvátí-li tě, Zahyneš!

3 0
možnosti

Marbot

23. 10. 2012 19:07
No nemyslel bych si, že

to někdy řeknu, ale proti křesťanům, židům, muslimům, budhistům a dalším nesamostatným bláznům, kteří pro svůj život potřebují nějakou obezličku nadpřirozena, je i ten komunista lepší, o maličko, ale přece...

3 0
možnosti

dmusil

23. 10. 2012 19:23
Re: No nemyslel bych si, že

Až zatoužíte a zkusíte praktikovat nějaké náboženství, zjistíte, že je to nejen lepší pro vás, ale je to i lepší pro vaše okolí. Váš život tím ale nebude lehčí, z vlastní zkušenosti vím, že je spíš složitější. Narozdíl od Vás však mají lidé zabývající se jak fyzickou, tak i duchovní dimenzí člověka život dvakrát bohatší, což je jistě činí v průměru mnohem spokojenější. 

Váš problém je, že jste to pravděpodobně nikdy nezkusil a proto tu kážete takové nehorázné bludy. Rv

2 0
možnosti

Zápalka

23. 10. 2012 18:48
Lvi přicházejí

Souhlas s autorem p.Daliborem. "Dnes je zřejmé, že marxistická ideologie neodpovídá skutečnosti, neslouží budování nové společnosti" (Benedikt XVI před návštěvou Mexika, ve kterém má tato ideologie také na svědomí své miliony mrtvých). Podle Masaryka je jediný schopný systém humánní demokracie založen na vzdělaném mravném jednání obyvatel, pravdivých médiích. Jan Pavel II píše:"Není-li uznávána transcendentní (dokonalá a naprostá) pravda, triumfuje síla moci ...Kořeny totalitarismu tkví v popírání důstojnosti člověka, který je viditelným obrazem neviditelného Boha. " O nově nastupující tyranii civilizace píše celkem logicky Vladimír Palko v knize "LEVY prichádzajů".

1 0
možnosti

dmusil

23. 10. 2012 19:00
Re: Lvi přicházejí

S tím co píšete lze bez výhrady souhlasit, i když snad krom Masaryka nezastávám názory či doktríny vámi zmíněných. Každopádně co Vaše vlastní názory? Ani já jsem samozřejmě své názory nevydumal z ničeho, základem je školení ICUS na CAUSA (http://www.causafoundation.org/images/preface.pdf), které účinně položilo komunisty v Latinské americe a Japonsku.

2 0
možnosti

Pentlička

23. 10. 2012 18:36
Komunismus

pokud vím byla beztřídní společnost. Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Co je na tom špatného? Nechtěl by to tak každý?

Jenže to je utopie, pohádka. Kde bychom na to vzali zdroje?

Je to stejné jako křesťanský ráj, tam také žili všichni v míru, pokoji, lásce a přátelství a měli vše, čeho se jim zachtělo.

Jenže křesťané si byli vědomi, že to je jen mýtus, zatímco komunisté nám svoji ideu předkládali jako zcela hodnověrnou, dokonce tvrdili, že takový svět již budujeme.

0 0
možnosti

dmusil

23. 10. 2012 18:48
Re: Komunismus

Nikoliv, to co uvádíte, byla dokonce jen pouhá zástěrka pro eliminaci náboženství a jakékoliv duchovnosti.

2 0
možnosti

bednarik62

23. 10. 2012 17:36
Samozřejmě

Karl Marx není původní, akorát slepil teorie mnoha zejména franc a angl socialistů--filosofů do kupy. Ekonomiku uměl rozpitvat, ale jeho família umírala hladem, nebýt Engelse, Kapitál by zmizel ve sběrně a Marx na krchově.V průmyslovém Porúří viděl sedřené dělníky, pracující bez mechanizace až 14 hodin denně, na druhé straně židovské fabrikanty žijící jak dnes čeští poslanci a senátoři v přepychu a rozmařilostech. Nabízel jim svou chytrou hlavu, ti však líné a zbytečné intelektuály do prac poměru nebrali. Proto svou zlobu zkoncentroval do výživné teorie třídní nenávisti, kterou intenzivně začali ordinovat až ruský Žid Uljanov, pro celníky Lenin a jeho snaživý poskok Džugašvili, pro carskou ochranku Stalin. Bourat, kácet, vypalovat je mnohem veselejší a snadnější, než se učit, stavět, sázet a ošetřovat,, proto se komunisté vrhli na bourání, které se tolik zamlouvá lenochům z té nejnižší třídy nenávisti.

2 0
možnosti

dmusil

23. 10. 2012 18:24
Re: Samozřejmě

R^ není co dodat. Je to tak.

2 0
možnosti

sallyna

23. 10. 2012 17:30
Vážený pane

Máte ve všem pravdu, avšak jako malé dítě nepřesvědčíte, že oheň pálí dokud se robě nespálí, tak je to i s lidmi. Nepřesvědčíte je o zločinné ideologii, neboť těch skutečně "spálených" valem ubývá, ti ostatní s nostalgii vzpomínají na pivo za dvě koruny, a ti mladí se na ohýnek dívají z bezpečné vzdálenosti.......

Výroky pravděpodobného prvního rudého hejtmana, že Milada Horáková byla pravomocně odsouzena podle tehdy platných zákonů jsou varovným signálem. Podle jeho logiky byl i holocaust pravomocný, neboť se řídil podle tehdy platných Norimberských zákonů........

2 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 10. 2012 17:44
Re: Vážený pane

Holocaust nemá nic společného s Norimberskými zákony, byl realizován mimo tento právní rámec. Až mi najdete v nacistickém zákonodárství paragraf, který ukládal německé vládě posílat židy do plynu jenom proto, že jsou žídy, tak změním milerád názor.

Ale ztotožnit třeba zákaz výkonu některých povolání, povinnost nošení žluté hvězdy přímo bezprostředně s holocaustem, tak to mi přípádá trochu silné kaf?

Vy tu odbojovou činnost Milady Horákové poněkud podceňuje, skutečně šlo o politickou činnost mimo rámec Národní fronty, skutečně chystala mocenský převrat za předpokladu intervence cizí armády, skutečně zásilala informace, označené za tajné, za hranice, skutečně šířila deklaraci o podpoře zahraničního odboje partyzánům. Ta její činnost překračovala tehdejší zákon o ochraně lidodemo ve všech možných paragrafech.

4 0
možnosti

pitbulek

23. 10. 2012 16:17
komunismus

Vážený pane, já si osobně myslím že komunismus je o něčem diametrálně odlišném než o čem se nás snažíte přesvědčit. Pokud mě paměť neklame tak je to následující stadium po socialismu a kapitalismu a přepokládá že se lidská společnost  vyvine trochu jinak předně bude zrušeno oběživo ( pro Vaši info - peníze ) zdroj všech nesrovnalostí a lidské závisti, technický pokrok bude směřovat k naprosté automatizaci a robotizaci - lidé tyto procesy budou řídit dle svých schopností a pracovat dle svých zálib nikoliv z povinnosti a prostředky nutné k osobní relaxaci ( doprava, atd ) budou dostupné všem bez rozdílu zda osoba pracuje či nikoliv stejně ta obživa a lokality potřebné k rekreaci, pokud budou dostupné i jiné planety tak samzřejmně i cesty do vesmíru protože otázka spotřeby energie bude vyřešena takže to je podle mého názoru komunismus a ať se to někomu líbí nebo ne já si to slovo nevymyslela. Mimochodem přechod ke komunismu předpovídal i Marx s Engelsem jako nutnost .

4 0
možnosti

oslik

23. 10. 2012 16:48
Re: komunismus

Hm, hm, tato představa má jednu zcela ZÁSADNÍ chybu: může fungovat jen ve světě neomezených zdrojů, což náš vesmír není... Případně ještě může fungovat v malých komunitách, kde se všichni dobře znají a lemply dokážou k práci nějak přimět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném