Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Nikdo mi ještě nedokázal odpovědět na otázku, jaké konkrétní dotace dostává Babiš na výrobu metylesteru navic sám píšete " proč to chceme ještě navíc dotovat, když např. Německo pro bionaftu dotaci zrušilo". Tak snad mi odpovíte Vy. O jaké konkrétní dotace se jedná, případně jaké německo zrušilo? Děkuji předem za odpověď.:-)

1 0
možnosti
VH

1. Autor se vyjádřil nešikovně: Měl na mysli, proč to chceme ještě víc dotovat. Ve skutečnosti jde o prodloužení dotací.

2. S dotováním biopaliv je to jednoduché. Výroba biopaliv je drahá. Proto nejsou biopaliva zatížena spotřební daní a mají proto cenu srovnatelnou (lehce nižší), než paliva z ropy. To by mohlo těšit, že?  Jenže státu samozřejmě "odpuštěná" spotřební daň chybí. Takže nás (nebo naše potomky) musí zatížit daní jinde.  Takže "lacinou naftu" ve skutečnosti zaplatíme draze. No - a jak se to vyplatí výrobcům biopaliv?  Snížením spotřební daně zvýšením poptávky po jimi vyráběné bionaftě. No - a když je cena ve výsledku stejně nižší, není třeba zavádět nové technologie (za těžké penízky, že?), které by snížily  cenu   v ý r o b n í   (a daň by pak konkurenceschopnost nesnižovala).

Já vím, je to psáno trochu kostrbatě, ale snad jste pochopil.

0 0
možnosti

Je to smutné. A to jsem se včera v diskuzi dozvěděl od nějakého Babišova voliče, že přiznaný střet zájmů vlastně nevadí, protože on hlavně odstavil od moci Kalouska.

4 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném