Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K27a59r57e81l 47R24a98d40a

25. 1. 2016 2:22

Je hezké, že západ přijal uprchlíky od nás. Jenže to byli civilizovaní lidé, kteří si při první příležitosti našli třeba i podřadnou práci a platili daně. Takže své si odpracovali. Zásluha západu tak moc velká není. Teď západ žádá solidaritu od nás, kteří jsme zůstali. Nám to přineslo jen lépe střežené hranice, oslabení protikomunistické opozice a perzekuci lidí, na které padlo třeba jen podezření, že by chtěli též emigrovat. Za to tedy pěkně děkuji. A za to mi teď máme radostně předat svojí zem primitivním musulmanům. To může chtít jen člověk, který naprosto postrádá logiku. Nebo lépe řečeno je úplně blb ej.

0 0
možnosti
PB

..... krásná tečka za diskusí ;-D !

0 0
možnosti
EH

Navíc i ti východní emigranti byli z většiny ekonomičtí. Nějaké znám osobně z Polska a 100% vím, že jim od režimu nic nehrozilo.

Jenže to bylo v době, kdy Německo zvalo Turky a i pracovní síla z komunistického bloku se hodila.

My jsme nikoho nezvali.

3 0
možnosti
OK

Když nemluvíme o Polsku, ale o nás, pak řada lidí si emigrací přímo zachránila život a většina těch z padesátých let svobodu.

1 0
možnosti
PB

..... nojo, ale když voni ti uprchlíci zrovna prchají enem do teho Německa, když voni neprchají do Česka, voni tady nechcou bejt, voni se ti inženýři a dochtoři chtějí učit enem německy, chcou se integrovat v Německu, chcou tam studovat jejich školy, chcou tam pracovat, chcou tam pozvednout ekonomiku, sociální systém, porodnost a vůůůbec to Německo tak nějak vobohatit, žejo!

..... vona ta podstata problému temu panu Gauckovi tak nějak uniká !

5 0
možnosti
EH

Jakékoliv nadržování uprchlíkům akorát povede k přesvědčení Syřanů, že jsou idioti, protože zůstali. Už dávno mají být na cestě do Reichu nebo Skandinávie.

3 0
možnosti
Foto

Pana Gaucka si vážím... kdosi ho nazývá autorem zrůdných ideologií. Mám v paměti, jak pokorně se kdysi za pana Klause omluvil za příkoří války..v té atmosféře stál rozhodně výše než náš narcis tenkrát.Obdivuji Němce, jakou v sobě s tím batohem viny a věčných připomínání hrůzy i těm nevinným - dokázali vybudovat demokratickou zemi, v Evropě je nikdo neměl rád...Přesto jsou nějak v myslích a pomoci dál než my, bych řekla...

6 6
možnosti
OK

Pana Gaucka též obdivuji. A děsí mne srovnání s naším nejvyšším státníkem.

2 4
možnosti
SB

A ještě jeden argument proti Gauckovým výrokům:

Prý je divné, že země, jejichž lidé utíkali do ciziny, nyní odmítají pomoci jiným uprchlíkům. Tu vstřícnost k uprchlíkům pan Gauck požaduje ne po těch Češích, kteří utekli, nýbrž po těch, kteří tady zůstali. A protože tady zůstali, tak od nikoho v zahraničí pomoc nepřijali. A protože ji nepřijali, tak v této souvislosti ji nikomu nedluží.

Znáte pány Zdeňka Brodského, Ludvíka Pospíšila nebo Ludvíka Spejchala? Asi ne. Já jsem je znal všechny tři, ale jenom povrchně: jednoho z města, kde jsem bydlel s rodiči, druhého z vesnice, kde bydlela babička, a třetího jako spolužáka z vysoké. Všichni tři utekli do tří různých zemí, kde možná nějakou pomoc přijali. A co je nám ostatním do toho? Tu pomoc přijali oni, ale nikoli my, kteří jsme v Československu zůstali. Nevyčítám těm třem pánům, že odešli, ani příslušným zemím, že jim poskytly pomoc, ale ani jejich rozhodnutí utéci, ani rozhodnutí těch zemí poskytnout jim pomoc, se mě netýkalo. Nic mi do toho nebylo ani v dobrém, ani ve zlém. Tak mi z toho také nevznikl žádný závazek.

Jestli někomu ten závazek vznikl, tak tomu Zdeňkovi a těm dvěma Ludvíkům. Ale ti tady nejsou, tak své závazky nemohou plnit v České republice.

11 3
možnosti
JC

My jsme přece nikam neutíkali. Zůstali jsme tady. A nikdo nám s ničím nepomohl.

Ti, co utekli, mají jistě co oplácet. Nechť tedy oplácejí. Ale nás se to netýká.

7 1
možnosti
SB

Jako kdybych od Vás opisoval, ale čestné slovo jsem to napsal nezávisle na Vás. Ostatně jsem to zveřejnil minutu po Vás, přičemž vzhledem k délce příspěvku jsem to samozřejmě psal déle než minutu.

1 1
možnosti
TH

Jeho projev opravdu nebyl vubec spatny. Rada jsem si ho poslechla.

On byl donedavna pastor, od nej nelze ocekavat jina slova.

2 0
možnosti
Foto

Karma, pan prezident Německa srovnává nesrovnatelné a díky tomu jeho výčitka není fér. I u nás mohou azylanti najít útočiště, důkazem toho je počet cizinců v ČR. A vyčítat nám, že nejsme ochotni podílet se na zmatcích a pošlapávání vlastních EU pravidel, tak aktivně, jako Německo, místo rozumného a účinného řešení uprchlické krize, je pouze zakrývání vlastních chyb, ukazováním na sousedy. :-/

10 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném