Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akki

8. 10. 2012 10:33
Mám neodbytný pocit,

že sociální katastrofou je autor "průzkumu" a následně ti, co mu na tu pochybnou studii skáčou.:-/Rv

1 0
možnosti
JD

pedr64

8. 10. 2012 10:37
Re: Mám neodbytný pocit,

a hlavně platí

0 0
možnosti
J

janefox

8. 10. 2012 10:23
Dědičnost

Dobrý den,

nejde mi o vyjádření názoru na výchovu dětí homosexuály. Jen bych ráda podotkla, že uvedená studie se týká DĚTÍ homosexuálů, nikoli adoptovaných dětí. Podepisuje se tu tedy vliv dědičnosti, který u adoptovaných dětí odpadá. Popsané jevy tedy mohou, ale nemusejí být zapříčiněny výchovou a proto se mohou, ale nemusejí týkat adoptovaných dětí. Studie není o adoptovaných dětech, takže o vlivu výchovy homosexuálním párem na adoptované dítě nejspíš říká málo (hlavně nikdo neví, jak málo nebo moc). Stavět na ní rozhodování o této věci mi nepřipadá opodstatněné. Rozhodně je to ale dobrý podnět k zamyšlení.

1 0
možnosti
PT

hahoc

8. 10. 2012 10:33
Re: Dědičnost

Laicky se domnivam, ze dite homosexualu (at uz adoptovane nebo vlastni jedne z lesbicek) muze mit pocit, ze homosexualni par je neco zcela prirozeneho a tudiz muze svuj prvni vztah mit homosexualni, ale az pote samo pozna, ze je to neco jineho nez myslelo a predpokladalo  a pochopi svoji skutecnou orientaci.

Homosexualita neni dedicna, alespon to rikaji sexuologove a v tomto jim verim:-)

2 0
možnosti
PH

petrph

8. 10. 2012 10:21
to je snad logické, ne?

To snad každému dojde, že homosexuálnímu páru se dítě společně nemůže narodit. Čili, pokud vychovávají dítě, tak to nikdy není tak "ideální výchova" jako když se o rodiče starají jeho biologičtí rodiče kteří se od něj s plnou láskou starají od narození. Je to vždy "náhradní výchova. Čili nemá cenu ho srovnávat s "nedotčeným biologickým párem", ale s ostatními druhy náhradní výchovy, jako je třeba právě adopce, rozvedená matka s jiným partnerem a podobně. Tady bych si tipnul (a určitě to i jiné studie potvrzují-a určitě se mnou budete souhlasit), že i v těchto ostatních náhradních druzích výchovy jsou ty rizikové faktory podobně vysoké.

Toto v této studii asi chybí,čili je vlastně bezcenná, a k ničemu nesouží-leda k pomlouvání homosexuálů.

2 0
možnosti
DM

dmusil

8. 10. 2012 10:32
Re: to je snad logické, ne?

Nikoliv slouží přesně k tomu, co se zde udává: vyvrací mýtus o jakési vymyšlené a politicky korektní stejnosti.

2 0
možnosti
TB

tombry

8. 10. 2012 10:19
Autor

tu účelově míchá jablka s hruškama. Rodiny, které se rozpadají vlivem odchodu jednoho z rodičů pro pozdní uvědomění si své jiné sex. orientace, jistě nejsou tím ideálním místem pro výchovu dětí. Ale to naprosto nejsou ani  rodiny, kde se rodiče rozvádějí pro jiné důvody. Proto nechápu tu spojitost s problémem adopce dětí homosexuálními páry. Až bude uveřejněna studie, která porovnává vybrané parametry u harmonické rodiny a harmonického homosex.páru, tak prosím. Ale toto je o něčem jiném......

2 0
možnosti
DM

dmusil

8. 10. 2012 10:21
Re: Autor

Harmonický homosexuální pár? Ukažte mi nějaké. To je prostě oxymoron.

1 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

8. 10. 2012 10:14
To je naprosto pochopitelné

Děti má v ideálním případě vychovávat muž a žena, nemluvím o případech kdy to není možné. Ale pokud má homosexuál děti, nikdy by neměl svého partnera dětem představovat jako druhého rodiče. Bohužel dnešní rádoby pokrokáři si stejně vykřičí svoje a za padesát let z toho zase bude průšvih jako hrom. Děti má vychovávat muž a žena, to není žádný archaismus, tak to na světě zařídil Bůh a proto to je tak pro člověka správné, přirozené a prospěšné.R^

2 0
možnosti
PT

hahoc

8. 10. 2012 10:18
Re: To je naprosto pochopitelné

Jo a ten Vas buh taky zaridil to, ze mi pulka rodiny zemrela na rakovinu.

Je to ale sikovny laskyplny pan.

1 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

8. 10. 2012 10:11
Tři otázky

Za A Kdo je to homosexualista ? Takový termín žádný světový slovník nezná / Za B kdo je to Mark Regnerus ? Na jeho stránkách jsem se dočetl,že je profesorem sociologie na nějaké univerzitě v Texasu a že vydává publikace. Nic víc. Že by pracoval na nějakém uceleném sociologickém průzkumu a že by spolupracoval s jinými sociology jsem se z jeho  stránek nedočetl. Zřejmě tak půjde o člověka,který ve své studii čerpá jen ze svých vlastních názorů a samozřejmě i předsudků./ A konečně za C Hromada nikdy nheřekl,že homosexuálové nebudou bojovat o možnost adoptovat děti. On jen tvrdil,že v té době je priopritou přijetí RP a že adopce nejsou na pořadu dne. Takže mi laskavě prozraďte kde jste vzal ten nesmysl s tím, že homosexuálové o adopce nebudou usilovat ?

1 0
možnosti
DM

dmusil

8. 10. 2012 11:02
Re: Tři otázky

Zjistěte si fakta. Hromada mi v parlamentu tvrdil, že jsou taky taková.. rodina. Inu, každý to pojetí máme asi jiné. když jsem ho pak na sjezdu homosexuálů viděl naživo a místo hlubokého kalsu měl ten jejich... stačilo mi to, abych poznal že ne vše se jeví tak, jak to na první pohled vypadá. Rodina je pak i např. rodina procesorů Intel (http://pcworld.cz/novinky/intel-predstavil-novou-rodinu-procesoru-ivy-bridge-s-3d-tranzistory-44193). Já osobně Hromadovi nevěřím ani nos mezi očima.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

8. 10. 2012 10:08
Jéžiš, kde je LANTA?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

8. 10. 2012 10:13
Re: Jéžiš, kde je LANTA?

Zde a vždy připraven ;-)

0 0
možnosti
PT

hahoc

8. 10. 2012 10:07
Polozim si otazku,

zda-li bude dite vice milovano a o ktere bude lepe postarano lesbickou dvojici nebo v detskem domove, kde je treba na 10 deti 1 teta- odpovim si, ze jsem z 95% presvedcen, ze bude diteti mnohem lepe u te dvojice.

Mozna to dite pak nebude vykladat nesmysly, ze homosexualita je z casti dedicna.

A to pisu, az jsem heterosexual.

1 0
možnosti
DM

dmusil

8. 10. 2012 10:11
Re: Polozim si otazku,

Lépe mu bude jistě v jakékoliv rodině. Třeba i u satanistů, ale optimální to není. O dětských domovech článek však nehovoří. Měl byste si ho lépe přečíst.

1 0
možnosti

dva mraky

8. 10. 2012 10:03
tendence k homosexualitě se dědí

Což poněkud ztěžuje hodnocení dat, protože ve vzorku je pak vyšší procento homosexuálů, než v běžné populaci. Takže u takových údajů jako sociální status nebo nevěra nemůžete říct co je způsobeno tím že dotyčný je homosexuál a co je způsobeno tím že dotyčný vyrůstá v nějkém rodinném prostředí. Dále uvedené rodiny kde je jeden rodič homo/nebo bisexuální a přesto jde o smíšený pár budou primárně méně harmonické než rodiny heterosexuální a dokonce i méně než soužití homosexuálního páru. Dále vzorek rodin ze studie je neselektovaný. Naopak pěstounské páry jsou selektované úředníci na to dávají docela pozor. Studie které mají být pro adopce jsem nesledoval možná jsou blbě  co já vím, ale příště bych prosil neprznit vědecká data v zájmu boje proti nesmyslu kterému říkáte homosexualismus.

1 0
možnosti
M

milanalois

8. 10. 2012 10:16
Homosexualita je dědičná?

Máte-li pravdu, znamená to, že všichni mladí lidé, kteří se chystají založit rodinu, by si měli dát velký, VELKÝ pozor na to, zda v rodině vyvoleného otce jejích dětí či vyvolené matky jeho dětí se náhodou nevyskytuje nějaký/á homosexuál/ka.

Zatížit vlastní potomky takovým prokletím určitě nikdo nechce.

2 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném